position: fixed;

Sajtóközlemény

            Épületenergetikai fejlesztések a KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvodában
(KEHOP-5.2.13-19-2019-00028)

2021.09.02.


KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Pályázatos Épületenergetikai Felhívás Egyházak Számára elnevezésű pályázati konstrukcióban 210,58 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2019.10.07.-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2021.09.02.-án fejeződött be. A projekt azonosítószáma KEHOP-5.2.13-19-2019-00028. Az ingatlan Pócspetri belterületén található. Az épület általános iskola funkciót lát el (4327 Pócspetri, Iskola utca 4. hrsz.: 32). Az ingatlant, a KOSZISZ döntése alapján a jelenlegi elvárásoknak megfelelően korszerűsíteni szeretnék. A meglévő épület szerkezetileg jó állapotban van, a tervezett energetikai korszerűsítések elvégzésére alkalmas. Az épület jelenleg is gáz, víz és villanyvételezéssel rendelkezik, a helyi szolgáltatók által ellátottak. A projekt megvalósítása azért lenne feltétlenül szükséges, mivel a működési költségek (villamosenergia, gáz) nagyon magasak, így az épület fenntartása sokszor nehézségekbe ütközik. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a KOSZISZ és az Intézmény számára, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 210,58 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően az épület megfelelő hőszigetelése valósult meg, mind a homlokzati falak és a födém szigetelésével. A korszerűtlen nyílászárók cseréje is megvalósult. A gépészeti korszerűsítés során a kazán cseréje és fűtési rendszer korszerűsítése megvalósult, emellett a HMV rendszer korszerűsítése is végbe ment. A megújuló energia alkalmazása is cél volt a pályázatban, amely során 19,25 kW napelemes rendszer telepítése is megtörtént. Az épület közösségi funkciót lát el, így a projektarányos akadálymentesítés is fontos eleme volt a pályázatnak. A korszerűsítéseknek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el